top of page

Yemek ve Mutfak Grubu

Herkese Açık·14 üye

Eski FPS Oyunlarının Hâlâ Bu Kadar Popüler Olmasına Şaşırıyorum

5 görüntülenme
Mark
Mark
24 de jun.

Bir süre önce bilgisayarımda yer açarken yıllar önce oynadığım oyunları hatırladım ve aklıma ilk gelenlerden biri Counter-Strike 1.6 oldu. Açıkçası bu kadar eski bir oyunun hâlâ aktif bir topluluğa sahip olduğunu düşünmüyordum. Merak edip biraz araştırma yaptıktan sonra https://counter-strike-download.net/tr/ adresine rastladım ve tekrar oyuna dönmeye karar verdim.

Beni en çok şaşırtan şey, oyunun bugün bile ne kadar akıcı hissettirmesi oldu. Günümüzde çıkan birçok çevrimiçi oyunda onlarca farklı sistem, eşya ve karmaşık mekanikler bulunuyor. CS 1.6 ise tamamen oyuncunun reflekslerine, harita bilgisine ve takım oyununa dayanıyor. Belki de bu yüzden yıllar geçmesine rağmen hâlâ ilgi görüyor.

Kurulum süreci oldukça basitti. Oyunu yükledikten sonra birkaç eski haritaya girip biraz vakit geçirdim. Özellikle Dust2 ve Inferno gibi klasik haritalarda dolaşmak eski günleri hatırlattı. Ayrıca düşük sistem gereksinimlerine sahip olması büyük avantaj. Güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duymadan rahat şekilde oynanabiliyor. Sitede yer alan sürümün NextClient tabanlı olduğu, klasik oynanışı korurken çok dilli sohbet ve bazı modern özellikler sunduğu belirtiliyor.

Son yıllarda nostalji amaçlı birçok eski oyuna geri döndüm ancak çok azı beklentilerimi karşıladı. Counter-Strike 1.6 ise bunlardan biri oldu. Eğer uzun zamandır oynamıyorsanız ve eski rekabetçi FPS atmosferini özlediyseniz, tekrar denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Bazen en basit oyunlar yıllar sonra bile en keyifli deneyimi sunabiliyor.

Nefis Mutfaklar

bottom of page